КАКВО Е СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ

"Споделено пътуване" вярва, че да пътуваш може да бъде евтино, зелено и забавно. Като споделяте пътуването си, Вие пестите гориво и пари, намалявате вредните емисии и се запознавате с нови приятели.
 

Присъединете се към нас, така Вие осигурявате глътка въздух на Земята!
 

Сайтът е напълно безплатен!

Условия за ползване

прочетете>>


Support Wikipedia

Как работи споделено пътуване?

Чрез обявите, които потребителите публикуват за да търсят или предлагат превоз. Можете да си търсите удобен превоз и без да се регистрирате—като в списък с обяви и търсачка, с която бързо можете да намирате каквото търсите. Регистрирани и нерегистрирани потребители могат да влязат във връзка. Това става чрез формата за контакт, телефона или email адреса на този с когото искате да се свържете. Всеки потребител решава дали тези данни ще са видими за останалите. Можете да виждате обявите от всички потребители и да се свързвате с тях без регистрация.

Как да публикувам своя обява?

Ако не сте регистрирани:
Трябва да се регистрирате. Попълнете формата, която ще намерите като кликнете на "Регистрация" и след това потвърдете регистрацията си от email, който ще получите на посочен от вас адрес.
Ако сте регистрирани:
Влезте с вашето име и парола.
Изберете вида обява - предлагате или търсите превоз, отбележете кога пътувате (дата и приблизителен час), колко места предлагате/търсите, и другите подробности. Добре е да напишете и малко за самото пътуване, например цена, каква е колата, и др.  Ако можете да спрете на други места които са ви на път, отбележете ги от списъка. Натиснете "Запази" .............. ........... ................ ............ .............. ............. ..................... ................. ................... .............. ....................... ............. ...........
Можете да променяте или изтривате обявите си по всяко време, като отидете в "Моите обяви". Обяви за пътуване на определена дата спират да се показват, щом тя отмине. Обяви за редовни пътувания са видими винаги, така че ако вече не търсите/предлагате превоз с тях, молим ви да ги деактивирате или изтриете. Можете да го направите като влезете в "Моите обяви".

Регистрирах се, но не получих съобщение с потвърждение

Ако не получите потвърждаващ email до няколко минути, погледнете в Spam папката или в кошчето на пощата си. Ако и там не го намерите, уверете се че сте въвели правилният адрес при регистрацията. Ако всичко изглежда наред, свържете се с администратора на сайта.

Забравих си паролата

За да получите паролата си, кликнете на "Забравена парола?", напишете email адреса си и натиснете Изпрати. Ще получите паролата на посоченият адрес.

Имам регистрация, но искам да променя информацията в нея

Влезте в своя акаунт с името и паролата си, и отидете в "Моята страница" – линкът е горе вдясно. Натиснете «Редактиране на профила». След като сте променили каквото искате, натиснете бутона "Запис на данните в профила", който е най-долу.

Как да разбера по колко трябва да платя или да искам от пътниците си?

Цената на пътуването (например гориво, пътни такси и др.) обикновено се разделя между пътуващите и шофьора според предварителна уговорка. В зависимост от разстоянието, броят на пътниците, цената на горивото и възможните други разходи можете да добиете представа за цената.

Важно е да договорите за цената преди пътуването.


Не намирам желаната от мен дестинация в списъка с изброените селища.

Можете да напишете града и да публикувате обявата си, тя ще се вижда от другите потребители, както и при търсене – яко някой потърси обява за мястото, което сте въвели, ще я намери.

Друга възможност е да публикувате обява, използвайки най-близкото населено място до вашето, и после в допълнителната информация да опишете къде точно бихте искали да стигнете. Също така можете да ни пишете и да ни кажете да добавим липсващото място.
 


  Всички права запазени © 2011 Разработено от Ирида Дизайн ООД